Православный календарь на 24 ноября 2021 года




Тропарь мучеников Мины, Виктора и Викентия, глас 4: Мученицы Твои, Господи… (см. приложение 2.13) Кондак великомученика Мины, глас 4: Воинства исхити привременнаго/ и нетленнаго показа тя Небеснаго общника,/ страстотерпче Мино,/ Христос, Бог наш, // Иже мучеников нетленный венец. Тропарь преподобнаго Феодора Студита, глас 8: Православия наставниче, благочестия учителю и чистоты,/ вселенныя светильниче, монашествующих богодухновенное удобрение,/ Феодоре премудре, ученьми твоими вся просветил еси, цевнице духовная, // моли Христа Бога спастися душам нашим. Кондак преподобнаго Феодора Студита, глас 2: Постническое и равноангельное житие твое/ страдальческими уяснил еси подвиги/ и Ангелом совсельник, богоблаженне, явился еси, Феодоре./ С ними Христу Богу моляся // не престай о всех нас. Тропарь блаженного Максима, глас 5: Наготою телесною и терпением/ обнажил еси вражия коварствия,/ обличая неподобное его деяние,/ зельне стражда солнечный вар/ и нуждныя великия студени,/ мраза и огня не чул еси,/ Божиею помощию покрываемь,/ Максиме премудре,/ о верою творящих память твою честно/ и усердно притекающих к мощем твоим/ моли избавитися от бед // и падения избежати. Кондак блаженного Максима, глас 2: Вышния красоты желая,/ нижния сладости и телесная одеяния в ничтоже вменил еси/ и нестяжание паче суетнаго мира возлюбил еси./ Ангельское житие проходя,/ скончался еси, блаженне Максиме: // с нимиже Христа моли непрестанно о всех нас. Или тропарь, великомученика Мины, глас 4: Яко Безплотным собеседника/ и страстотерпцем единовсельника,/ сошедшеся верою, Мино, восхваляем тя,/ мира мирови испроси // и душам нашим велия милости.

Мы можем стать очень сильными, богатыми, влиятельными, умными, образованными. Мы можем стать учеными, политиками или простыми тружениками, к которым все испытывают уважение. Но при этом мы должны сохранить в сердце своем эту детскость, эту способность благоговеть пред миром Божиим, чувствовать красоту мира, как чувствуют дети, чувствовать правду, как чувствуют дети, быть чистыми душой, как чисты дети. А иначе и быть не может, потому что только чистые сердцем увидят Бога (ср. Мф. 5, 8). Где увидят? И в этой земной жизни, и в жизни загробной.

Богослужебные указания


Февраль 2014