Православный календарь на 22 июня 2021 года




Тропарь святителя Кирилла Александрийского, глас 8: Православия наставниче, благочестия учителю и чистоты,/ вселенныя светильниче, архиереев богодухновенное удобрение,/ Кирилле премудре, ученьми твоими вся просветил еси, цевнице духовная, // моли Христа Бога спастися душам нашим. Кондак святителя Кирилла Александрийского, глас 6: Бездну нам учений богословия источил еси/ яве от источник Спасовых,/ ереси погружающую,/ блаженне Кирилле,/ и стадо невредимо от треволнений спасающую,/ странам бо всем наставник, преподобне, // яко Божественная являя. Тропарь преподобного Кирилла Белоезерского, глас 1: Яко крин, в пустыни давидски процвел еси, отче Кирилле,/ злострастия терние искореняя,/ и собрал еси в ней ученик множество,/ страхом Божиим и учением твоим наставляемых,/ ихже и до конца, яко чадолюбивый отец,/ не оставил еси, посещая, да вси вопием:/ слава Давшему ти крепость,/ слава Венчавшему тя, // слава Действующему тобою всем исцеления. Кондак преподобного Кирилла Белоезерского, глас 8: Яко преобидев тленная и долу влекущая мудрования, отче,/ к Вышнему течению радостно устремился еси,/ и тамо со святыми Пресвятей Троице предстоя,/ моли от враг сохранитися стаду твоему,/ яко да святое твое успение празднующе, вопием: // радуйся, преблаженне Кирилле, отче наш. Тропарь праведного Алексия Московского, глас 5: Пастырю Христов, отче Алексие,/ подвигом добрым подвизався,/ веру православную во мраце беззакония исповедал еси/ и, яко утешитель и врач духовный,/ всех, притекающих к тебе, врачевал еси./ Помози и нам, верою чтущим тя, // в любви к ближнему утвердитися. Кондак праведного Алексия Московского, глас 8: Простотою веры высоты смирения достигл еси,/ в молитве же и доброделании подвизаяся,/ дарами духовными обогатился еси?/ и све?том Христо?вым просвети?лся еси?,/ помо?щниче и уте?шителю о?тче Алекси?е./ Те?мже веру нашу укрепи,/ любви ко Господу и ближним научи // и ко спасению приведи молитвами твоими.

История многому учит нас, помогает понять, что же произошло с нашим народом в великие и трагические годы войны 1941–1945 годов. Наша страна была тогда слабой, и не только в военной сфере. Поэтому и рассчитывал враг быстро и беспрепятственно захватить Россию. Но это у него не получилось. Да, мы были слабы по обстоятельствам времени. О причинах этого до сих пор спорят историки, однако мы понимаем, что наша слабость являлась следствием человеческой ограниченности, в каком-то смысле она проистекала из нашей природы. Но когда грянул гром войны, наш народ оказался способным на огромную жертву, величайшую в человеческой истории. Ни один народ на свете не отдал столько жизней, пожертвовав ими не только во имя своей страны, но и ради спасения Европы, а может быть, и всего мира.

Богослужебные указания


Февраль 2014