Православный календарь на 10 ноября 2021 года




Тропарь мучеников Терентия и Неонилы и чад их, глас 4: Мученицы Твои, Господи… (см. приложение 2.13) Кондак мучеников Терентия и Неонилы и чад их, глас 4: Мученическая честная память прииде днесь,/ веселящи всяческая,/ Терентия премудраго и подружии его,/ тепле убо стецемся,/ да приимем исцеление,/ сии бо благодать приемше от Духа Святаго // исцеляти недуги и болезни душ наших. Кондак преподобного Стефана Савваита, глас 4: Насадил еси добродетелей рай/и напоил еси токами слез твоих,/ яко жизни, всеславне, древо получив,/спаси молитвами твоими от тли стадо твое,/ избави от обстояний тепле чтущих тя, Стефане,/ тя бо предстателя величайша, мудре, // вси верою и любовию стяжахом. Тропарь святителя Димитрия, глас 8: Православия ревнителю и раскола искоренителю,/ Российский целебниче и новый к Богу молитвенниче,/ списаньми твоими буих уцеломудрил еси,/ цевнице духовная,/ Димитрие блаженне, // моли Христа Бога спастися душам нашим. Кондак святителя Димитрия, глас 4: Звезду Российскую, от Киева возсиявшую,/ и чрез Новград Северский в Ростов достигшую,/ всю же страну сию ученьми и чудесы озарившую,/ ублажим златословеснаго учителя Димитрия:/ той бо всем вся написа, яже к наставлению,/ да всех приобрящет, якоже Павел, Христу // и спасет правоверием души наша. Тропарь преподобного Иова, глас 4: Многострадальнаго праотца долготерпение стяжав,/ Крестителеву воздержанию уподобляяся,/ Божественныя же ревности обою приобщаяся,/ тех имена достойно прияти сподобился еси/ и истинныя веры был еси проповедник безбоязнен;/ темже монахов множества ко Христу привел еси,/ и вся люди в Православии утвердил еси,/ Иове преподобне отче наш, // моли спастися душам нашим. Кондак преподобного Иова, глас 4: Явился еси истинныя веры столп,/ евангельских же заповедей ревнитель,/ гордыни обличение, смиренным же предстатель и научение:/ темже и ублажающим тя грехов отпущение испроси/ и обитель твою невредиму сохрани,/ Иове отче наш, // Многострадальному подобный.

Мы получаем непосредственное доказательство Божиего присутствия, когда молимся, потому что молитва – это действие, имеющее обратную связь. Мы обращаемся к Богу с просьбой, и чем горячее и искреннее молимся, тем больше надежда на то, что будем услышаны, ведь Господь слышит наши молитвы. Это не значит, что Бог должен отвечать на любое наше вопрошание и на любую нашу просьбу. Очень часто мы просим Бога о том, что для нас неполезно, ненужно и даже губительно. Просто нам, находящимся во власти повседневных земных обстоятельств, с нашей колокольни кажется, что нужно непременно чего-то достичь или что-то получить, и мы просим об этом Господа, но не получаем. Но когда мы просим о том, что действительно нужно, Господь нам отвечает, и на этой обратной связи и основывается вера людей.

Богослужебные указания


Февраль 2014